Waarom de incasso-advocaat?

Velen denken bij een wanbetaler onmiddellijk aan een incassobureau en leggen daar het probleem neer. Of dat voor de zaak en voor uw portemonnee verstandig is, is zeer de vraag.

Uitsluitend advocaten mogen bij de Rechtbank procedures aanhangig maken van boven de € 25.000,00. Heeft u een incasso van meer dan € 25.000,00, dan zal het incassobureau zelf een advocaat moeten inschakelen. Niet alleen betaalt u het incassobureau en ook de advocaat, maar wat nog veel belangrijker is, is het feit dat er in zo een geval geen rechtstreeks contact is tussen de opdrachtgever en de advocaat. Dit met alle vervelende consequenties van het niet juist geïnformeerd zijn over en weer.

Zaken met een belang van minder dan € 25.000,00 mogen door iedereen, dus ook door advocaten worden gedaan. Of het verstandig is om zo een zaak bij een advocaat neer te leggen, hangt af van een heleboel factoren, waaronder met name natuurlijk de kosten en de kwaliteit van de rechtshulpverlener.

De incasso-advocaat is een activiteit van het al jarenlang in Amsterdam gevestigde advocatenkantoor Froon Helmonds advocaten, dat incasso’s er niet zo maar bij doet, doch daarbij een professionele aanpak in hanteert. Uiteraard is de incasso-advocaat (Froon Helmonds Advocaten) lid van de Vereniging van incasso-advocaten, een vereniging van gekwalificeerde advocaten.