Mocht u een vordering hebben op een bedrijf dat failliet gaat, dan is zeker dat u slechts een fractie van de openstaande rekeningen uiteindelijk zal ontvangen. Het gevaar van openstaande rekeningen is niet te onderschatten. Het CBS publiceerde in 2010 een rapport dat liquiditeitsproblemen en grote oorzaak was van het faillissement van eenmanszaken en v.o.f.´s.

Openstaande rekening en faillissementen

De kans is dus aanzienlijk dat u bij een faillissement een fractie van het bedrag krijgt waar u eigenlijk recht op heeft. Het is dus zaak de rekening te innen voordat faillissement uitgesproken wordt. Hoe langer uw rekening open blijft staan, hoe langer u aan het risico blootgesteld wordt dat  de schuldenaar uiteindelijk failliet gaat.

  1. Hoe langer de rekeningen openstaan, hoe groter risico u loopt dat de schuldenaar failliet gaat;
  2. Hoe langer een rekening openstaat hoe moeilijker het is een vordering te innen;
  3. Hoe langer het duurt voor u beschikking heeft over uw geld, hoe meer rente u misloopt;
  4. Door lang openstaande rekeningen kunt u in cashflowproblemen komen;
  5. Investeringen in uw bedrijfsvoering moeten op zich laten wachten waardoor de groei van uw onderneming kan stagneren.

Onderzoek naar openstaande rekeningen

Een onderzoek genaamd OnGuard Credit Management Trendmeter (november 2010), kwam tot de conclusie dat rekeningen in Nederland in 2010 gemiddeld 58 dagen openstaan. Dit terwijl op hetzelfde moment de gemiddelde betalingstermijn was vastgesteld op 28 dagen. Nederlandse ondernemers moet derhalve structureel langer wachten op hun betalingen.

Openstaande rekeningen en De Incasso Advocaat

De Incasso Advocaat kan u van dienst zijn met het innen van openstaande vorderingen. Door intensief met uw schuldenaar te communiceren voorkomen wij meestal een gang naar de rechter. Heeft u er genoeg van dat uw rekeningen maar niet worden betaald? Dien dan direct bij ons een vordering in.