Online incasso advocaat of incassobureau

Bijna iedere incasso advocaat of incassobureau heeft tegenwoordig een website. Toch is er een scherp onderscheid tussen een online incasso advocaat/incassobureau en een regulier incassobureau. Bij een online incasso advocaat gaat namelijk alle correspondentie via de website. U dient u vordering in via de website, u krijgt via de email status overzichten van uw vordering en ook uw debiteur wordt veelal via email aangeschreven.

Voordelen online incasso advocaat of incassobureau

Voordelen van een online incasso advocaat of incassobureau zijn de laatste jaren duidelijk naar voren gekomen. Voornamelijk:

  • De lagere kosten die het online verwerken van vordering met zich meebrengt;
  • De snellere manier van communicatie;
  • Beperking van vermissingen, bijvoorbeeld door de postbezorger;
  • Het gemak van 24 uur per dag bereikbaarheid;

Wij zien ons ook als een online advocaten kantoor voor incassovordering, maar dan net even anders. Wij geloven nog steeds dat persoonlijk contact een belangrijk aspect van zakelijke overeenkomsten is, ook in de vrij sobere incassowereld.

Nadelen van online incasso advocaat of incassobureau

Een puur online georiënteerd incasso advocaat of incassobureau heeft immers ook nadelen.

  • Incassobrieven per e-mail zijn makkelijker te negeren;
  • Weten wie uw incassovordering uitvoert is een geruststellende gedachte;
  • Telefonische benadering van debiteuren blijft een effectief middel;
  • Incasso blijft uiteindelijk mensen werk.

De bovenstaande punten lijken voor zich te spreken, maar toch zien we dat veel incassobedrijven deze nadelen achteloos naast zich neerleggen. Wij van Quest Incasso Advocaten willen naast een optimaal resultaat, ook een optimale klantgerichtheid nastreven. Een persoonlijk gesprek, tête-à-tête of telefonisch, zorgt dat wij inzicht hebben in uw bedrijf, uw wensen en bovenal uw debiteuren. Met deze informatie kunnen wij kijken of er structurele verbeterpunten zijn om het aantal wanbetalers terug te dringen.

Vooral de persoonlijke aanpak is waar de Incasso Advocaat zich weet te onderscheiden. Hoewel bijna alle incasso vorderingen op elkaar lijken zijn ze toch elke keer weer anders. Door niet alle handeling te automatiseren via een online systeem kunnen wij uw debiteuren op een gerichtere manier benaderen.

Daarmee combineren wij zowel de voordelen van een online incasso advocaat of incassobureau (lage kosten etc.) en ook de voordelen van de persoonlijke ‘offline’ aanpak.