Indien een klant de door u verzonden rekening niet voldoet wilt u niet meer risico’s nemen dan nodig is. Vaak kiest men er voor om een incasso advocaat of incassobureau op basis van no cure, no pay in te schakelen om de onbetaalde factuur te innen.

Enerzijds heeft een incassovordering op basis van een no cure no pay afspraak een aantal grote voordelen.

  1. Het kost u niets vooraf;
  2. Als het niets oplevert, betaalt u niets achteraf;
  3. Indien de vordering wordt voldaan heeft u kosteloos een incassobureau kunnen inschakelen.

Er zijn echter ook nadelen aan een no cure no pay afspraak. Gezien de grote wildgroei aan incassobureaus is de concurrentie groot en vecht iedereen voor ‘zijn’ plekje in de markt. Hoewel wij bij de Incasso Advocaat meer concurrentie niet als bedreiging zien, hebben wij wel een aantal nadelige gevolgen gezien van de grote opkomt van de no cure no pay incassobureaus. Ons veel drie dingen op.

  1. Vaak is de inzet om uw vordering daadwerkelijk te innen, beperkt;
  2. Lage kosten betekenen bijna automatisch minder service en persoonlijk contact;
  3. Als de vordering niet geïnd kan worden, zijn er achteraf vaak nog ‘dossierkosten’ of ‘administratiekosten’ die bij u in rekening worden gebracht.

Mogelijk zullen mensen verontwaardigd zullen zijn over de verborgen kosten, maar het  zijn eigenlijk de eerste twee punten die verontrustend zijn. Het doel van een incasso procedure is immers om uw geld te incasseren. Als een incasso advocaat of incassobureau met onvoldoende inzet en professionaliteit de vordering niet weet te innen, kunt u de openstaande rekening misschien wel afschrijven.

Op grond van het bovenstaande is de Incasso Advocaat van mening dat goede service niet kosteloos kan zijn. Om een optimale dienstverlening te garanderen en regelmatig contact momenten te kunnen realiseren met u, maar vooral ook met de debiteur, rekent de Incasso Advocaat een vast tarief van € 75,- voor iedere vordering onder de € 1000,-.  Boven de € 1000,- is het buitengerechtelijke incasso traject geheel gratis en op basis van volledige no cure no pay bij de incasso advocaat.